Een stichting

Image

De Stichting Commanderie Ootmarsum is opgericht in 2004 door sympathisanten van het Commanderie erfgoed in Ootmarsum. De stichting stelde zich tot doel het verleden van het gebied te laten herleven en te stimuleren dat het Commanderiegebied wordt ontwikkeld op een historisch verantwoorde manier.

De stichting heeft partijen bij elkaar gebracht, zoals overheden, gemeente, provincie, betrokken personen en instellingen, grondeigenaren, heemkundeverenigingen, archeologische diensten, Ridders van de Duitse orde, Historisch Centrum Overijssel etc.

Daarnaast werd over de planontwikkeling overleg gevoerd met betrokkenen en instanties zoals het Waterschap Regge en Dinkel, instellingen voor natuur en milieu, beleggingsconsortia, projectontwikkelaars en verschillende overheidsinstanties.

Na de afsluiting van het definitieve bestemmingsplan voor het gebied in 2016 werd de stichting tijdens de laatste vergadering op 11 april formeel opgeheven.

De bestuursleden waren:
F.P.M. van Zuilekom, voorzitter
G. Hassink, secretaris
H. Oude Weernink - penningmeester

R. Meijer, N. Graas, R. Olde Kalter, bestuursleden

De adviseurs waren:
Baron Ir. B. Bentinck tot Buckhorst - Den Haag
H. Oude Rengerink - Ootmarsum
Dhr. G. Nijhuis - Oldenzaal

De stichting heeft een positieve sturende werking gehad bij de herleving van dit historische gebied. Een afsluitend bericht vind u hier.

< omhoog